perjantai 25. marraskuuta 2011

Kiitos.

Viikko on ollut erittäin antoisa ja kiitän siitä tuntilaisia. Ollut hienoa seurata, kuinka ihmiset löytävät itsensä hevosen selässä ja saada kuulla se heiltä myös. Mahtavia onnistumisia ja oivalluksia, hevosten ja oppilaiden välistä yhteistyötä. Hevoset ovat nauttineet ahkeroinnistamme ja minä hyvän tuulisista hevosista!
Tällä viikolla oppilaat ovat saneet opetella ratsastamaan hevosia terveelliseen muotoon ja saada takapuolen alle tuntumaa, kun hevonen on todella ALLA! Mahtavia pysähdyksiä ja Vilikkukin saanut esitellä taitojaan ihan urakalla <3 Onni on hurmannut muutaman naisen ihan toenteolla ja alkanut kulkemaan muutamalla tunnilla myös, sekös vasta on jotain!
Hieroja Suvi Matilainen kävi taasen viikolla huoltamassa hevosia ja suosittelen lämmöllä ihan jokaiselle, Kiitos Suvi!
On tärkeää pitää hevoset kunnossa ja muistaa, että myös siellä klinikallakin joutuu toisinaan vieraileen, on oltava ajantasalla eläinten kunnosta ja osata ennaltaehkäistä myöskin.
Satuloista on tullut "soppaa" ja muutama hyvä on löytynytkin hepoille. Pidän erityisen tärkeänä, että jokainen hevonen saa liikkua kunnon varusteissa, tulematta "turhaan" kipeäksi. Vitsailtiin tuossa, että pitääkös perustaa sellainen "pelastakaa hevosten selät ja ratsastajien takapuolet" rahasto :)) Voisin uskoa, että sillä olisi tilausta ihan maailmanlaajuisesti! Hyvät varusteet ovat usein kalliita, mutta tulevat halvemmaksi, kuin sairas/kipeä hevonen. Olemme siis testailleet oppilaiden avustuksella useita satuloita, sillä kyllä ratsastankin pitää tuntea olonsa satulassa mukavaksi. " Ne on teitä oppilaita varten, ei minua!"
Tasapainon ollessa vielä hutera, on kaikille osapuolille reilua, että on hyvä satula kaikin puolin, silloin ei hevostakaan niin häiritse, vaikka ihminen "keikkuisikin" vähän puolelta-toiselle :)

Olen saanut nauttia omista hevosistani ja positiivisesta latauksesta, paljon on ollut mielen päällä ja on yhä. Ilmajoki jäi nyt väliin, kotiasioiden siirryttyä kärkeen. Toivottavasti muulla opiskeluporukalla on loistava viikonloppu edessä!
Nyt aioin jäädä kuuntelemaan hevostani ja antaa sen kertoa mitä se ja minä tarvitaan. Tänä aamuna sain niin ihania kuvia, että ne täytyy jakaa teidän kanssa heti! Kiitos Jonna & Katri!
Harakanpoika <3  2007 (kuva, Jonna Koukkari)

Ihanaa viikonloppua kaikille!

"The horse will teach you
if you`ll Listen"

-Ray Hunt-


<3 Iso-Onni & pikku-Harri <3 (kuva Jonna Koukkari)
Golden Plates,Anna  & Turbo Plates, Lilli (kuva Katri)
Anna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti